Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete

+36 (30) 304 5690 info@mcdsz.hu Személyes adatlapom Online Tanfolyam

9. Sikerhez bizalom kell!

Egy világcég magyarországi üzemében dolgozók sokat panaszkodnak, mert a munkáltató nem tartja be a munkaidő beosztásra vonatkozó jogszabályokat. A rendszertelen munkaidő-beosztás miatt a munkavállalók sohasem tudják megtervezni sem a hétköznapjaikat, sem a hétvégéiket. Néhányuknak eszébe jutott, hogy meg kellene védeni az érdekeiket, ezért elhatározták, csatlakoznak a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezetéhez (MCDSz).

Azonban a jogszerű munkáltatás kikényszerítéséhez nem elég néhány munkavállaló által létrehozni az MCDSz helyi szervezetét. A sikernek van egy nagyon fontos összetevője. Már a kezdetekkor az érintett munkavállalók többségének bizalmon alapuló összefogására van szükség. A kezdeményezők szerint ez az egyik legnagyobb kihívás. Ugyanis manapság nem nagyon bíznak egymásban az emberek, hiszen annyian becsapták már őket.

Lehet-e egyáltalán a mai viszonyok között munkavállalók között bizalmat építeni, és ha igen, akkor hogyan? Mivel ezen múlik egy közösség sikere, ezt a két kérdést meg kell válaszolni.

De mi is a bizalom? Két ember viszonyában a bizalom könnyebben értelmezhető. Ha ígéretet tesznek egymásnak, akkor azt betartják. Ilyen egyszerű.

Szakszervezet a tagok önkéntes közössége, amely csak akkor lehet sikeres, ha a tagok bíznak egymásban. A kezdeti bizalom megteremtése azért is nehéz, mert számítani kell arra, hogy a munkáltató megpróbálja megosztani az összefogásra készülő munkavállalókat. Vannak, akiket megpróbálnak megfélemlíteni, vannak, akiket megpróbálnak „megvenni”.

Ha a szakszervezet tagjai maradéktalanul megbíznak egymásban, akkor a megfélemlítés nem lehet sikeres, mert az érintett számíthat a tagtársaik kiállására. Sok példát lehetne sorolni, hogy miként védték meg egy szakszervezet tagjai egységes kiállással például az elbocsátástól egy, vagy több társukat.

Ha pedig váratlanul nagyon jó ajánlatot kapunk és cserébe „csak” a közösség cserbenhagyását kérik, soha ne higgyük el, hogy hirtelen felfigyeltek ránk. A közösség feloszlása után már nem lesz ránk szükség.. Az ígért előny többnyire addig tart, amíg az a munkáltató hasznára van. Egy mondás szerint az árulást szeretik, az árulókat viszont nem.

Ha egy munkavállaló csatlakozik a szakszervezethez, ígéret tesz a közösség összes tagjának. Az igazi erő pontosabban abban rejlik, ha ezt az ígéretet senki sem szegi meg. Az elmúlt években számos jó kezdeményezés azért bukott el, mert az érintettek egy része nem tartott ki az eredeti, közös elhatározás mellett, de még ennél is több sikert hozott a bizalmon alapuló összefogás.

Sok szakszervezeti tisztségviselő tudna mesélni arról, hogy milyen eredményes lehet, ha a szakszervezeti tagok egységesen betartják a többieknek adott szavukat és következetesen kitartottak a céljuk mellett. Ellenben, az adott szó megszegésének általában nem csak az az következménye, hogy a közösen kitűzött célt nem éri el a közösség, hanem akár az ügyet képviselő tisztségviselő ki is ábrándulhat az őt megválasztókból. Arról nem is beszélve, hogy a munkáltató felbátorodik, és az egész szervezet felszámolására tesz kísérletet. Például elbocsátja a „hangadókat”.

Szakszervezeti tagnak lenni nagy felelősség. Bízni kell a többiekben és ellen kell állni a bizalom felbontását célzó nyomásnak. Ezt viszont kizárólag a közösség tagjainak támogatásával lehet elviselni.

Ezek a tapasztalatok nem újak. Szinte egyidősek az emberi civilizációval. Gondoljunk csak arra, amikor a csatába hívó vezér könnyedén eltör egy pálcát, de a legerősebb vitéz sem képes eltörni egy marék nyílvesszőt. Bízni kell a közösség erejében és hűnek kell lenni az adott szóhoz. Akik ezt tudják, azok sikeresek lesznek, akik nem képesek betartani, jobb, ha bele sem fognak.