Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete

+36 (30) 304 5690 info@mcdsz.hu Személyes adatlapom Online Tanfolyam

Aláírásgyűjtés béremelésért a Robert Bosch -nál

Robert BoschAz MCDSz több, mint egy hónapja benyújtotta a hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. (RBHH) részére a 2016. évre vonatkozó egységes nettó 10%-os alapbéremelési javaslatát.

Válasz nem érkezett rá azóta sem, ezért kollektív igényérvényesítés szellemében aláírásgyűjtést szervezünk a Munkavállalók körében a bérfejlesztési javaslatunk figyelembevétele érdekében. Konkrét bérfejlesztési javaslatunk a következő:

Egységes alapbéremelés.
– Mértéke: nettó 10 %
– Érintettek: órabéres Munkavállalók, havibéres Munkavállalók.
– Vetítés alapja: teljes és részmunkaidőben foglalkoztatott főállású és kölcsönzött Munkavállalók személyi alapbére.
– A végrehajtás időpontja: 2016. január 1-ei hatállyal, a 2016. januári bérek kifizetésével együtt, a 2016. februári bérfizetési napon.

Az alapbér-fejlesztési javaslatunk INDOKOLÁSA:

– Az RBHH gazdaságának az utóbbi években mutatott kiváló teljesítménye miatt jogos elvárás a nemcsak az infláció szerinti növekedés, hanem a reálbérek emelése.
– Az RBHH nyereségének létrehozásában a Munkavállalók aktívan részt vettek a felelősségteljes munkájukkal.
Bizonyos időtávban javaslatunk szerint meg kell szüntetni a cégcsoporton belüli (német-magyar) munkabérek közti különbséget, addig is az MCDSz törekvése az, hogy ez a különbség évről évre csökkenjen!
– A besorolási béreknek növekedniük kell a nyugdíj összegére, illetve a szabadság és betegszabadság idejére járó díjazásra tekintettel.
– Az alapbérfejlesztéssel szeretnénk elismertetni az RBHH-nál dolgozó Munkavállalók komoly felelősségét és értékét!

Az aláírásgyűjtés befejeztével szándékunk az összegyűlt aláírásokat átadni a Munkáltató részére annak érdekében, hogy egyrészt nyomatékosítsuk szakszervezetünk igényét, másrészt pedig azért, hogy a jövőben a Munkáltató részéről se legyen vitatható a béremelési javaslat mögött mutatkozó kollektív igény.

Járási Tamás elnök
Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete
E-mail: info@mcdsz.hu