Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete

+36 (30) 304 5690 info@mcdsz.hu Személyes adatlapom Online Tanfolyam

Küldetésünk

Az MCDSz a multinacionális cégek dolgozóinak önkéntesség és szolidaritás alapján szerveződő szakszervezete. Szakszervezetünk azon tagok közössége, ahol a tagok nem, mint munkaeszközök, hanem, mint saját munkaerejük tulajdonosai összefogva, koalícióra lépve, együtt értékesítik azt a (munkaerő)piacon.

Mi, az MCDSz tagjai küzdeni fogunk a közös érdekeink következetes érvényesítéséért, és a magyar munkavállalók munkája társadalmi helyének, szerepének megbecsüléséért. Fő célunk, hogy minél több óriáscégnél megjelenjen a munkavállalói szervezettség. A Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete tevékenységét minden esetben politikai szervezetektől és munkaadóktól függetlenül látja el.

Járási Tamás
elnök

Az MCDSz története

2008 november 29-én, Hatvanban, 18 alapító tag szándékának megfelelően megalakult a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete. Alapító tagjaink között vannak több multinacionális cég munkavállalói, munkanélküliek, továbbá szabadfoglalkozásúak, és kvalifikált szellemi munkát végzők is. A 2008-as gazdasági világválság hazai hatásait érzékelve megelégeltük, hogy a válság legnagyobb vesztesei ismét a munkavállalók lettek, ezért létrehoztuk az MCDSz-t.
Mindig is elleneztük, hogy szakszervezeti hovatartozásáért bárkit is egzisztenciális következmények vagy bármilyen hátrányok sújtsanak, és kiálltunk azokért, akikkel ez mégis megtörtént.

Alapítók