Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete

+36 (30) 304 5690 info@mcdsz.hu Személyes adatlapom Online Tanfolyam

Professzionális kollektív érdekvédelem

Az MCDSz folyamatosan arra törekszik, hogy professzionális és hatékony szervezetként működjön. A munkavállalói érdekek profi menedzselése új típusú szemléletet igényel.

Az MCDSz komoly, széles körű rálátással és unikális stratégiával rendelkezik a munkavállalói érdekvédelemi területen, így mind a kollektív tárgyalások, a foglalkoztatási és jövedelmi kérdések, a munkakörülményekkel kapcsolatos szakmai kérdések, továbbá a béralku illetve a sztrájkszervezés terén is nagy tapasztalattal bír.

Stratégiánk szerint magasan képzett, önálló és önkritikus szakszervezeti munkatársak és tisztségviselők kellenek. Szakemberek, akik megfelelően és hitelesen tudják képviselni és megvédeni a dolgozói érdekeket.

Az MCDSz kollektív érdekvédelmi funkciója betöltését professzionális szakapparátusának működtetésével, folyamatos bővítésével és fejlesztésével biztosítja.

Kollektív érdekvédelmi munkánk során folyamatosan elemezzük az adott vállalat gazdasági helyzetét és mutatóit, a keresetek alakulását, a bérrendszer összetételét, a foglalkoztatottak létszámát, a fluktuációt, a foglalkoztatási, munkaügyi és munkavédelmi szabályok betartását, továbbá figyelemmel kísérjük a munkáltatói belső szabályzatok kialakítását és az egyéb munkaügyi iratok (pl. munkaszerződés), szerződések elkészítését és alkalmazását. Ezek alapján az adott vállalatra nézve konkrét helyi érdekvédelmi stratégiát állítunk fel a helyi Munkavállalókkal szorosan együttműködve, emellett minden évben reálbéremelést szorgalmazunk.

Kollektív érdekvédelmi munkánk sikere abban áll, hogy a Szakszervezet 4.0 Stratégiánk alapján a szervezet erőforrásait kizárólag a tagok közösségét és érdekvédelmét szolgáló célokra fordítjuk, így: