Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete

+36 (30) 304 5690 info@mcdsz.hu Személyes adatlapom Online Tanfolyam

Szakszervezet 4.0

Szakszervezet 4.0(2014-től)

Az MCDSz felismerte, ahhoz, hogy csökkenteni lehessen a dolgozók kiszolgáltatottságát és javuljanak élet- és munkakörülményeik, olyan szakszervezetre van szükség, amelynek aktív tagjai és tisztségviselői nem a „Mit ad a szakszervezet”, hanem „Mit tudunk közösen elérni” kérdésre közösségbe szerveződve adják meg a választ. Ez a Szakszervezet 4.0 lényege, aminek megvalósításához a szervezet forrásait kizárólag a következő célokra szabad fordítani:

Az új stratégia sikeres megvalósításához a munkavállalók aktivitása nélkülözhetetlen. Ez a mai általános felfogással teljesen ellentétes, hiszen a tagok is azt várják el, hogy a „szakszervezet” intézkedjen helyettük az ügyükben, sőt a szakszervezetek kommunikációja is ezt sugallja: „Légy tag, mi gondoskodunk rólad”. Márpedig ezt csak olyan szakszervezet képes ellátni, amelynek tagjai aktívan vesznek részt a célok megvalósításában és a szervezet demokratikus működtetésében. Például azzal, hogy azok, akik már felismerték az összefogásban rejlő előnyöket, meggyőzik társaikat a szakszervezethez csatlakozásról.

Az MCDSz a szolidaritáson, a szakértelmen és a függetlenségen alapuló érdekvédelem megvalósítását az új stratégia következetes alkalmazásával kívánja megvalósítani.

Filozófiánk és annak megvalósítását szolgáló stratégiánk fontos társadalmi, társadalmi és gazdasági célkitűzéssel bírnak. Noha manapság az egyre kiszolgáltatottabbá váló dolgozóknak a jogaikért és érdekeik érvényesítéséért harcolni nagy küzdelem, filozófiánk érvényesítésével célunk, hogy: