Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete

+36 (30) 304 5690 info@mcdsz.hu Személyes adatlapom Online Tanfolyam

Szakszervezeti konferencia Hollandiában

A1 konferenciaA1 ALERT

Adóelkerülés és kizsákmányolás Európán belül

2016 április 11. -én részt vettünk azon a nemzetközi konferencián, melyet a holland FNV szakszervezet rendezett. A rendezvénynek kettős célja volt:
– Felhívni a figyelmet arra, hogy az Európai Unión belüli kiküldetés (A1 -es nyomtatvánnyal) szabályai felülvizsgálatra szorulnak. Az eredeti 1971 -es cél, a munkavállalók szociális biztonsága nem valósul meg, az erősen eltérő keleti és nyugati bérek és járulékok közti különbségekből adódó lehetőséggel a munkáltatók visszaélnek, kizsákmányolva ezáltal a dolgozókat.
– Összefogásra ösztönözni a különböző országok szakszervezeteit, annak érdekében, hogy hatásosan fel lehessen lépni azon munkáltatókkal szemben, akik színlelt vállalkozásokat hoznak létre azért, hogy a kelet-közép-európai dolgozóknak Nyugat-Európában is kelet-közép-európai bért kelljen fizetniük.

Nyugat-Európának szüksége van a kelet-közép-európai munkavállalókra, de a jelenlegi A1 -es gyakorlat sem a fogadó országnak nem jó, sem a küldő ország dolgozóinak. Néhány figyelemre méltó rész az előadásokból és a folyosói beszélgetésekből:

– “Nagyon jók ezek a román hegesztők, de legyünk kollégák, ne ellenségek!” Ezt egy holland Groningeni hegesztő munkás mondta, miután felismerte, hogy a kelet-közép-európai dolgozók ugyanolyan jól végzik munkájukat mint Ő, és nem azért érkeztek, hogy munkáját elvegyék. A mondat nagyon jól példázza a munkáltatók azon törekvését, hogy a dolgozókat oda-vissza egymás ellen hangolja. Az MCDSz saját tagjainak tapasztalatai alapján is elmondhatja, hogy ha egy magyar jól végzi munkáját, akkor a kinti kollégák nemhogy megbecsülik, hanem még támogatják is.

Fair transport europe– Edwin Atema konkrét példával mutatta be a résztvevőknek, hogy milyen eredmény érhető el, ha egy magyar (ez az MCDSz volt) és egy holland (FNV) szakszervezet összefog. Elérhető az, ha egy magyar Hollandiában dolgozik, akkor holland bért és ellátást kapjon. (Edwin természetesen kampány kamionjával érkezett.)

Egyenlő munkáért egyenlő bért!  Ez az az alapelv melynek minden munkahelyen teljesülnie kell, függetlenül attól, hogy a dolgozó helyi alkalmazott, vagy más ország kiküldöttje. Meg kell vizsgálni, hogy ki a valódi munkáltató!

– “A munkaadó megrendelőihez is szólhatunk.

– “A magyarországi minimálbér után befizetett társadalom biztosítás kint arra sem elég, hogy az orvos 5 percig vizsgálja a dolgozót.” Az alapbéren felüli napidíj nemcsak a nyugdíj alapba nem számít bele, de társadalombiztosítást sem fizet utána a munkaadó. A munkavállalók tájékoztatásának kiemelt szerepe van, mert annak, hogy a kiküldött dolgozók valamivel több pénzt kapnak kézhez, mintha itthon maradnának ára van: távol otthonuktól rossz munkakörülmények között, a helyi jogszabályok ismeretének hiányában és szociális ellátások nélkül komoly rizikót vállalnak.

Az előadások után egy workshop (műhelymunka) keretén belül holland, angol, német és román szakszervezeti vezetőkkel, valamint a Deloitte szakértőjével és egy romániai munkaügyi felügyelővel egyeztettük össze, mit is tehetünk a célok érdekében. A mi feladatunk, hogy információval segítsük a külföldre kiküldött dolgozókat, valamint fellépjünk azon magyarországi munkáltatókkal szemben, akik nem az európai jogszabályoknak megfelelően működnek. (A kulcs az információcsere.)

(Zettisch László, Konfár Zoltán)