Béremelés

Nem tudod hogyan fogj hozzá? Nem tudod mennyit kérhetsz vagy éppen követelhetsz? Nem tudod mennyi a Munkavállalók számára elfogadható kereset? Netalán félsz, hogy kirúgnak, ha kinyitod a szádat?

Akkor olvasd el az alábbiakat és vedd fel velünk a kapcsolatot! Segítünk!

A munka világában az egyén, mint Munkavállaló nem rendelkezik olyan hatékony érdekérvényesítési eszközökkel, amellyel képes lenne béremelési igényét hosszú távon érvényre juttatni a Munkáltatójával vagy az állammal szemben.

Ezzel szemben a jog a közösséget, a munkavállalói kollektívát számos joggal, és törvényes érdekérvényesítési lehetőséggel ruházza fel abban az esetben, ha azzal élni kívánnak a Dolgozók közösen. De csak és kizárólag abban az esetben, ha azt együtt, közösen fellépve a szolidaritás jegyében teszik.

A munkaerő-piac is úgy működik, mint bármely más piac a világon. A tulajdonod, azaz a munkaerőd megfelelő áron való értékesítéséhez is az alkun keresztül vezet az út. Ezt nevezik béralkunak.

A bérigényed érvényesítéséhez vezető béralkuhoz közösségi szemléletre, dolgozói koalícióra és akarategyesítésre, továbbá megfelelő felkészülésre, kellő információra és profi tárgyaló szakemberekre van szükség.

Ha a fenti képletből bármelyik is hiányzik, akkor borítékolható a kudarc, a béremelés elmaradása.

Az MCDSz majd tízéves működése alatt számos munkáltatónál gyűjtött tapasztalatai alapján, továbbá a Szakszervezet 4.0. stratégiája szerint történő működése és a professzionális szakapparátusa működtetésével a fenti képletből a TUDÁST, A TAPASZTALATOT ÉS A SZAKÉRTELMET tudja biztosítani egy-egy, a munkáltatóval folytatott bértárgyalás során.

FONTOS!

Egy-egy bértárgyalás során az eredményesség szempontjából elsődleges az, hogy a munkavállalói összefogás és közösségi fellépés mennyire széles és stabil, mivel ez fogja meghatározni a munkáltatóval szembeni alkupozíciót. Minden más ezután következik. Tehát nem elég a tárgyaláshoz pusztán a szakértelem, ahhoz nyomaték is kell!

Viszont a megfogalmazott bérigény iránti dolgozói támogatottságot, szolidaritást és akarategyesítést Nektek, Munkavállalóknak kell megszervezni. Ebben is segítséget nyújthat az MCDSz, de azt helyettetek nem tudja megoldani!

A fentiek alapján, ha keveslitek a béreteket, vagy éppen évek óta nem történt béremelés a munkahelyeteken, és ezen szeretnétek törvényes úton, megfelelően felkészülve, hosszú távon és rendszeresen változtatni, akkor a weboldalunkon fellelhető elérhetőségeink bármelyikén vegyétek fel velünk a kapcsolatot annak érdekében, hogy minden segítséget megadhassunk a Számotokra.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess legfrissebb híreinkről, szolgáltatásainkról.

© Copyright 2016. Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete Minden jog fenttartva.

Weboldal készítés