MCDSz Szakszervezet
A MŰKÖDŐ ÉRDEKVÉDELEM SZAKÉRTŐJE

Küldetésünk

SZakszervezeti szolidaritásAz MCDSz a multinacionális cégek dolgozóinak önkéntesség és szolidaritás alapján szerveződő szakszervezete. Szakszervezetünk azon tagok közössége, ahol a tagok nem, mint munkaeszközök, hanem, mint saját munkaerejük tulajdonosai összefogva, koalícióra lépve, együtt értékesítik azt a (munkaerő)piacon.

  • Az MCDSz célja, hogy több egymástól eltérő szakterületen tevékenykedő munkáltatónál sikeresen védje tagjai gazdasági érdekeit és javítsa élet- és munkakörülményeit.
  • Az MCDSz tagjait a munkáltatóktól független, a munkavállalók iránt elkötelezett, megfelelő tapasztalattal és felkészültséggel rendelkező tisztségviselők képviselik.
  • Az MCDSz működését és a munkáltatókkal folytatandó érdemi párbeszédhez szükséges feltételeket folyamatosan bővülő taglétszáma biztosítja. A növekvő szervezettség emeli a szakszervezet tekintélyét és a tagok számára is egyre nagyobb biztonságot nyújt.
  • Az MCDSz tagjai munkahelyét és tisztességes megélhetését az őket foglalkoztató cégek biztosítják, ezért érdekelt azok hosszú távú kiegyensúlyozott és eredményes működésében.
  • Az MCDSz a felsorolt alapelvek és célok érvényre juttatását kollektív megállapodások kötésével kívánja elérni.

Mi, az MCDSz tagjai küzdeni fogunk a közös érdekeink következetes érvényesítéséért, és a magyar munkavállalók munkája társadalmi helyének, szerepének megbecsüléséért. Fő célunk, hogy minél több óriáscégnél megjelenjen a munkavállalói szervezettség. A Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete tevékenységét minden esetben politikai szervezetektől és munkaadóktól függetlenül látja el.

Járási Tamás
elnök

Az MCDSz története

2008 november 29-én, Hatvanban, 18 alapító tag szándékának megfelelően megalakult a Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete. Alapító tagjaink között vannak több multinacionális cég munkavállalói, munkanélküliek, továbbá szabadfoglalkozásúak, és kvalifikált szellemi munkát végzők is. A 2008-as gazdasági világválság hazai hatásait érzékelve megelégeltük, hogy a válság legnagyobb vesztesei ismét a munkavállalók lettek, ezért létrehoztuk az MCDSz-t.
Mindig is elleneztük, hogy szakszervezeti hovatartozásáért bárkit is egzisztenciális következmények vagy bármilyen hátrányok sújtsanak, és kiálltunk azokért, akikkel ez mégis megtörtént.

Alapítók

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess legfrissebb híreinkről, szolgáltatásainkról.

© Copyright 2016. Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete Minden jog fenttartva.

Weboldal készítés