MCDSz Szakszervezet
A MŰKÖDŐ ÉRDEKVÉDELEM SZAKÉRTŐJE

Központ

Járási Tamás

Elnök, irodai szakmai irányító

1985-ben született Hatvanban. Érettségi megszerzése után szerzett OKJ-és számítástechnikai szoftverüzemeltető bizonyítványt, majd ezután elkezdte a gépipari mérnökasszisztensi tanulmányait. Középiskolai tanulmányainak befejezése után több területen is dolgozott: informatika, logisztika, építőipar és nem utolsó sorban néhány multinacionális cég alkalmazottjaként is. Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar joghallgatója.

2008 év elején kitalálta, majd megtervezte az MCDSz érdekvédelmi szervezet kezdeti modelljét, amely még akkor kizárólag egyetlen multinacionális cégre koncentrált. Hamar felismerte, hogy az ott jelentkező problémák több multinacionális cégnél is felmerülhetnek, majd e felismerés hatására megalkotta a – jelenlegi MCDSz – érdekvédelmi szervezet komplex struktúráját, melyet társadalmi szervezet formájában alapító társaival  együtt 2008. november 29-én létre is hoztak.

Feladatai közé tartozik a központi adminisztratív munka koordinálása, a Jogi Osztály irányítása, illetve az MCDSz képviselete bér-, foglalkoztatás-, munkaügyi-, és szociális kérdésekben a munkáltatókkal és harmadik személyekkel folyó tárgyalásokon és egyéb fórumokon.

Szűcsné Szebelédi Beáta

Tag, irodavezető

A szakszervezeti tevékenység és a multinacionális cégek világa nem ismeretlen terület számára. Közgazdasági érettségi megszerzése után a Budapesti Távbeszélő Igazgatóság, majd a Postások Szakszervezete és a Budapesti Postaigazgatóság alkalmazásában állt. Munkájához tartoznak az általános irodai feladatok, pénztári és banki tevékenységek, tagnyilvántartással kapcsolatos feladatok. Aktív kapcsolatot tart a tagsággal és az alapszervezetekkel. 2017. májusában csatlakozott az MCDSz-hez.

Láposi Mária

Koordinátor – Operatív Csoport

Az MCDSz munkásságával 2017-ben ismerkedtem meg, amikor is vállalati szakszervezeti tisztséget vállaltam.

2019. február 18. napjától vagyok aktív munkatársa a szervezetnek.

Elsődleges feladatom az operatív csoport tevékenységének koordinálása, annak segítése. Emellett besegítek az adminisztrációba is.

Edvi Marcella

Projektmenedzser

2019. januárjában végeztem az Eszterházy Károly Egyetem gyöngyösi campusán Közgazdászként.

Pályakezdőként örömmel tölt el, hogy az MCDSz munkatársa lehetek és munkámmal elősegíthetem céljai elérését.

Feladatom a projektek előkészítése, menedzselése.

Cserna József

Divízióvezető – megváltozott munkaképességűek divíziója

1956-ban születtem Székesfehérváron, általános iskolai tanulmányaim után szakmunkás képzőbe jelentkeztem ahol kefe és seprűkészítőként tettem szakvizsgát.

Születésem óta látássérült vagyok így a munkás éveimet a Főkefe ipari KFT kötelékében töltöttem el.

A cégnél eltöltött 45 év után azonnali felmondással küldött el a munkáltató, valószínűleg azért, mert szóvá tettem a hiányosságokat.

Úgy gondolom, hogy az MCDSz munkatársaként sikerül majd segítenem a dolgozói kiszolgáltatottság csökkentésében.

Büszke vagyok arra, hogy ilyen csapattal dolgozhatok a jövőben.

Lipcsei László

Divízióvezető-helyettes – megváltozott munkaképességűek divíziója

1972-ben született Szentendrén. Közel 27 évet dolgozott a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására létrehozott Főkefe Közhasznú Nonprofit Kft.-nél, ebből 20 éven át érdekképviseleti berkekben tevékenykedett.

2016-ban ismerte meg az MCDSZ csapatát, az itt tapasztalt a munkavállalók érdekében végzett tevékenység és lojalitás hatására szívesen vállalt azonnal aktív szerepet.

2017. november 1-vel munkatársként is csatlakozott a Szakszervezethez.

Konfár Zoltán

Szervezési és Munkavédelmi Alelnök

1987-ben születtem Budapesten. Általános és középiskolai tanulmányaimat Gyöngyösön végeztem. Jelenlegi tanulmányaimat az Óbudai Egyetem Bánki karán folytatom Budapesten. 2006-tól a Robert Bosch Elektronika Kft alkalmazásában állok. 2012-től a Bosch-nál jelen lévő RBH ALAPSZERVEZET vezetője vagyok, 2014-től pedig a cégnél működő Munkavédelmi Bizottság alelnöki tisztségét töltöm be.

2015- ben megválasztottak az MCDSz Szervezési és Munkavédelmi Alelnök tisztségére, amelyet köszönettel elfogadtam. Nagyon fontosnak tartom az összefogást, az egységes fellépést és a csapatmunkát. Meglátásom szerint kellő bátorsággal, szolidaritással rengeteg olyan dolgon tudunk közösen változtatni amik elfogadhatatlanok, és sok esetben kellemetlen hatással és jogfosztással járnak az emberekre, a dolgozó munkavállalókra nézve.

Alelnökként a munkám nagy részét a tagtoborzás, az információ átadás és a szolidáris bázis kialakítása teszi ki.

A munkavédelem terén fontosnak tartom, hogy minden munkavállaló a mai magyar és uniós munkavédelmi szabályozásokban lefektetett és elfogadott elveket illetve normákat megismerjék és használják.

Nagy János

Érdekvédelmi alelnök

55 éves, végzettsége okleveles fizikus, lakóhelye Szolnok.

2011-ben kezdeményezésére alakult meg a Jopp Interior Hungary Kft-nél ma is működő MCDSz alapszervezet.

2012-től tagja az MCDSz országos elnökségének.

Zsák Tibor

Elnökségi tag

Zsák Tibor vagyok. 1967-ben születtem Budapesten. Tanulmányaimat az általános iskola után a Gundel Károly Vendéglátóipari Szakközépiskolában végeztem. 21 éves vendéglátós múlttal rendelkezem. Ebből 19 évet a MÁV-Utasellátó ZRt nemzetközi étkezőkocsijain mint konyhafőnök töltöttem el. Bejártam keresztül-kasul Európát, és megismertem a különböző országok munkáltatói, és munkavállalói beidegződéseit, jellemzőit, így van összehasonlítási alapom, hogy lássam, láttassam hogy miben mások a magyar állapotok. A MÁV berkein belül megismerkedtem a szakszervezeti munkával, magam is töltöttem be szakszervezeti tisztséget. Rendkívüli felmondással „távolítottak” el a cégtől, de megtámadtam a felmondást, és megnyertem a munkaügyi pert.

Egészségügyi gondok miatt a vendéglátózást nem tudtam folytatni, a Diákhitel Központ ZRt dolgozója vagyok 2018 végéig. A munkaviszonyom megszüntetését a Diákhitelnél magam kezdeményeztem.

Autodidakta módon megismerkedtem a pénzügyi befektetések világával, és 15 év tanulással napjainkra elértem, hogy független befektetőként a magam ura vagyok. Több évtizedes szakszervezeti múlttal rendelkezem.

Az MCDSz tagja, 2017 május óta vagyok. Alapszervezeti vezetőként kezdtem és megtisztelő számomra, hogy a vezetőség tagja lehetek. Remélem munkámmal és tapasztalataim továbbadásával segíthetem az MCDSz-t céljai elérésében.
Mottóm, hogy: annak lehet segíteni a változásban, aki maga is változtatni akar.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess legfrissebb híreinkről, szolgáltatásainkról.

© Copyright 2016. Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete Minden jog fenttartva.

Weboldal készítés