Mint a Villeroy&Boch Magyarország KFT-nél működő reprezentatív szakszervezet, az alábbi közleményt adtuk ki.

Napok óta a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat egyik határozata “borzolja” a kedélyeket, és a média által is felkarolt téma határozza meg a közbeszédet. Az történt, hogy a Villeroy&Boch Magyarország KFT, a többi, városban működő céghez hasonló feltételek szerint kell, hogy megfizesse az építményadót. Aggódó feltételezések láttak napvilágot, melyek szerint a megnövekedő adóteher veszélyezteti a dolgozók munkahelyét, vagy a bérfejlesztésre negatív hatással lesz.

A Dolgozók érdekét messzemenőkig szem előtt tartva, megvizsgáltuk a híreszteléseket. Megállapítottuk, hogy a Társaság egy rég óta jelentős nyereséget termelő konszern tagja. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a Dolgozók mellett, a Társaság vezetése is elkötelezett híve a hosszú távú, és kiegyensúlyozott munkakapcsolat fenntartásának, amelynek részét képezi az MCDSz-szel való megegyezés útján egy olyan juttatási rendszer közös kialakítása, ami biztosítja a Dolgozók kiszámítható bérfejlesztésének lehetőségét.

A Munkáltató tájékoztatása alapján a megnövekedett adóteher nem veszélyezteti sem a dolgozók munkahelyét, sem a béremelés lehetőségét és mértékét. A vállalat vezetése biztosította az MCDSz-t, hogy szándékukban áll béremelést végrehajtani és ezzel összefüggésben megállapodni.

Hírlevél

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy értesülhess legfrissebb híreinkről, szolgáltatásainkról.

© Copyright 2016. Multinacionális Cégek Dolgozóinak Szakszervezete Minden jog fenttartva.

Weboldal készítés